چرا ارزش گذاری صحیح برای استارتاپ ها و کسب و کارها موضوعی بسیار حساس و حیاتی محسوب میشود و ارزش یک کسب و کار یا استارتاپ با چه عواملی سنجیده میشود؟
ارزش گذاری صحیح در تنظیم روابط سهام داران، جذب سرمایه گذار، تعیین بهای اصلی سهام و ورود به بورس نقش مهمی ایفا میکند.
داراییهای یک کسب و کار یا استارتاپ در حالت کلی به دو دسته دارایی های مشهود و غیر مشهود قابل تقسیم بندی است.
دارایی های مشهود دارایی های هستند که ماهیت فیزیکی دارند. دارایی های مشهود را می توان به صورت دارایی های ثابت (نظیر ماشینآلات، ساختمانها و زمین) و دارایی های جاری مانند موجودی کالا یا به صورت دارایی های استهلاک پذیر که عمر محدود و معینی دارند و استهلاک ناپذیر که عمر نامحدودی دارند (مانند زمین) تقسیم بندی کرد.
داراییهای نامشهود، دارایی های هستند که ماهیت فیزیکی ندارند اما در ارزش گذاری یک کسب و کار یا استارتاپ عامل بسیار مهمی به شمار می روند و شامل مواردی از قبیل برند، مالکیت فکری، ثبت اختراع، حق امتیاز و روش کسب و کار هستند.
برای ارزش گذاری کسب و کارها و استارتاپ ها در مراحل مختلف رشد و جذب سرمایه، مدل های متنوعی موجود است. در خصوص استارتاپ ها با توجه به این که سرمایهگذاران فرشته و سرمایه گذاران خطرپذیر هرکدام با اهداف مختلفی وارد سرمایه گذاری میشوند، روشهای متفاوتی برای ارزیابی ارزش استارتاپ در پیش گرفته میشود. در شرکت آرتان متخصصان این حوزه بر اساس مطالعه جامع وضعیت و دارایی های یک کسب و کار یا استارتاپ و با بهره گیری از بهینه ترین روش که متناسب با هدف مورد نظر باشد مشاوره لازم برای ارزش گذاری را ارائه می دهند.