توضیحات رویداد
دومین یلدای کارآفرینی استان آذربایجانشرقی با عنوان «باشلانقیجلار چیللهسی» همزمان با هشتمین «گپ کارآفرینی» و با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار گردید.
در این رویداد طراحی شده توسط شرکت آرتان که مطابق با اهداف پیشبینی شده مثلث گونهای شامل استارتاپ ها و کارآفرینان از یک سو مسئولین از سوی دیگر و دانشگاهیان به عنوان ضلع نهایی حضور داشتند فضای صمیمی همیشگی هم آوا با باران نرمی که «برف نو» یی را بشارت میداد برگزار گردید.
در ابتدای رویداد دکتر کیهان ور مسئول دپارتمان نوآوری آرتان به توضیح موجز برنامههای امسال یلدای کارآفرینی پرداخت و سپس به معرفی تک تک افراد حاضر طبق روال برنامه های گپ کارآفرینی پرداخته شد.
اجتماعی صمیمی از انواع تخصصها، مهارتها و مسئولیتها نوید گپ ثمربخشی را میداد؛ دانشگاهیان متنوعی از مهندسی شیمی، برق، مکانیک، عمران، معماری، نانوفناوری، پزشکی، پرستاری و … در کنار مهارت ورزان عرصه کارآفرینی، بازاریابی، امور مالی، بورس، توسعه استارتاپ و … و بالاخره مسئولین مختلفی از کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر تبریز، رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان، رئیس اداره توسعه کارآفرینی استان و مدیر امور مالی و تعاونیهای مسکن، عضو محترم شورای اسلامی آذرشهر، همچنین رئیس کانون کارآفرینی استان در کنار استارت آپهای مطرح از قبیل لوکوبوک، کشتکالا، اوستاتاپ، وایفایکلوب، Meden، MADAD، Reecher، Academino و … و Community developerهای عزیز همچون بهار کارآفرینی و سرمایهگذارانی از کارخانه چرم و نیز پزشکان از حاضرین برنامه بودند.
در ادامه دکتر شهرام دبیری، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر تبریز – که هم پیمان با آمال این کمیته و برخلاف عرف رایج مسؤولین دقیقاً سروقت تشریف آورده بودند- با ابراز خرسندی از حضور در جمع استارتاپها و کارآفرینان، دانشگاهیان و مسئولین استان ابراز کردند که امروزه با توجه به تغییر فرایندهای جهانی و ملی، لزوم حضور کارآفرینان در بستر جامعه و اثربخشی فعالیت ایشان هرچه بیشتر لمس میگردد. ایشان در ادامه تأکیدکردند که هم به عنوان شخص حقوقی و هم به عنوان شخص حقیقی حاضرند در این زمینه پشتیبانیهای لازم را ارائه نمایند و در ادامه برای اولین بار خبر حمایت شهرداری را از یکی از استارتاپ های استان در جهت فرهنگ و سلامت شهری و City Branding مطرح نمودند.
همچنین جناب آقای عسگری، رییس اداره توسعه کارآفرینی به اهمیت نگاشت اکوسیستم کارآفرینی استان تأکید کردند و از شورای شهر جدیت و اهتمام بیشتر را در این خصوص خواستار شدند.
پس از صرف پذیرایی و میان برنامه در بخش دوم برنامه ابتدا یکی از فعالین استارتاپی استان، مهندس قاسم نظامی پور آذری که در حال حاضر در کشور استونی و همچنین در اشتوتگارت آلمان به فعالیت استارتاپی میپردازد به بحث و گفت در رابطه با شهر هوشمند و امکان سنجی آن و همچنین فرصتهای موجود در این رابطه در کشور پرداخت و در ادامه حاضرین حدود ۲۰ دقیقه به گپ و گفت در این رابطه پرداختند و در ادامه نیز بنیانگذاران استارتاپها و میهمانانی که تازه به جمعمان اضافه شده بودند به معرفی فعالیتهایشان پرداختند.
سپس نوع متفاوتی از استارتاپها که تلفیقی از هوش مصنوعی و کاربرد آن در تحقیقات به ویژه تحقیقات پزشکی با عنوان Reecher بود با حضور بنیانگذاران آن با یک ارائه عالی معرفیگردید که توانست با توجه به همکاری تیمی فوق العاده و تجربه جذب سرمایهای قابل توجه در عرض شش ماه، تحسین و تشویق حاضران را به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است که این تیم در دفتر فناوری کارآفرینی و تجاریسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز «دفتر فکت» و با حمایتها و مشاورههای شرکت آرتان ایده استارتاپی خود را توسعه داده است. (دفتر فکت از ایده های دپارتمان نوآوری آرتان به عنوان اولین نوع از دفاتر نسل سومی دانشجویی به شمار می رود.)
از زیباییهای برنامه مصادف بودن با تولد فرشید ملاپور عزیز بود که طی یک اقدام غافلگیرکننده از طرف آرتان برایشان کیکی تدارک دیده شد و مراسم کوتاهی به سه زبان ترکی، انگلیسی و فارسی برگزار گردید!
در ادامه به آقای آرش جهانگیری، بنیان گذار استارتاپ Reecher لوح تقدیری با امضای مشترک ریاست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل شرکت آرتان اهدا گردید.
از جمله فرایندهای نوآورانه آرتان از امسال، شناسایی استارتاپ های پویا در هر سال در استان میباشد که مقرر گردیده است از این پس هم زمان با یلدای کارآفرینی استان از این استارتاپها تقدیر صورت پذیرد.
در این راستا استارت آپی که برای اولین بار به عنوان استارتآپ پویای استان در سال قبل موفق به دریافت این لوح گردید استارتآپ فرهنگی لوکوبوک بود که بنیانگذاران آن مورد تقدیر واقع شدند.
نکته جالب این تقدیر که از سیاستهای بسیار مهم آرتان به شمار می رود حضور همگام استارتاپهای استان در کنار مسئولین می باشد که در این رابطه از استارتاپ های برتر استان نیز چهار نماینده جهت اهدای جوایز به روی سن دعوت به عمل آمد و نکته جالب تر این بود که با عنایت به اهداف عالیه متصور در این شرکت در راستای توسعه اکوسیستم کارآفرینی و افزایش روحیه همکاری و تقویت به جای تضعیف و رقابت ناسالم، این لوح توسط دوستان استارتاپی دیگر به لوکوبوک اهدا شد. باشد که این رویه، بانی خیری گردد!
در انتها جناب آقای دکتر حسینی رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی به ایراد سخنانی در رابطه با اهمیت توسعه کارآفرینی به ویژه در بستر اجتماع پرداختند.
ایشان متذکر شد که امروزه دیگر بدنه دولت و از جمله همین اداره ما نیز گاهی اوقات به مشورت و افزایش دانش و فرهنگ سازمانی در این رابطه نیازمند است و با ابراز خرسندی از تشکیل همچنین جلساتی، از شرکت آرتان جهت فعالیتهای خویش در رابطه با توسعه اکوسیستم کارآفرینی و تدوین فرایندهای نوآورانه رویدادها و هماهنگی این فرایندها تشکر کردند و ابراز داشتند که امروزه بسترهای اجتماعی و نهادهای اجتماعی نیاز فراوانی به فرهنگ سازی در این عرصه دارند و این یکی از مهمترین راه هایی است که می تواند دولت و نظام را نیز در این رابطه همسو گرداند.
دکتر کیهان ور در ادامه از ایشان قول تشکیل اتاق فکر استارتاپی استان را با همکاری تمامی استارتاپ های استان با هماهنگی کانون کارآفرینی گرفتند.
رویداد طبق معمول با ارائه تک جملات حاضرین و سپس عکس دسته جمعی به پایان رسید.