توضیحات رویداد
سومین جلسه گپ کارآفرینی روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۶ با صحبتهای دکتر کیهان ور و تمرین تفکر خلاق آغاز گردید.
در ادامه آقای مهندس غضنفری مدیرعامل شرکت تسهیل گستر ضمن خوش آمدگویی به مهمانان به معرفی فعالیت های شرکت تسهیل گستر پرداختند. برای دریافت اطلاعات میتوانید به سایت www.tashilgostar.com مراجعه نمایید. ایشان بیان داشتند که تسهیل گستر را از سال ۱۳۷۶ بنیان نهادند و از آن زمان تا کنون در طی این بیست سال بزرگترین سرمایه شان این است که هر روز با انرژی بالا و بسیار شاداب کار خود را آغاز می کنند. حوزه ای را که تسهیل گستر به خاطر آن شکل گرفته را بحث تجارت الکترونیک یا الکترونیکی کردن کسب و کارها مطرح نموده و به معرفی آل وریار پرداختند آل وریار نه صرفاَ به عنوان محصول، بلکه با ترکیب محصول، خدمات ایجاد سایت و خدمات پس از ایجاد سایت، در خدمت کسب و کارهای ایرانی قرار گرفت تا کسب و کارها بتوانند توانمندی خود را با توانمندی تسهیل گستر و توانمندی تیم Magento و گروه بزرگ توسعه دهنده افزونه ها و منابع آن، ترکیب کنند و ورود موفقیت آمیز تری به تجارت الکترونیکی داشته باشند.
مهندس غضنفری به اشتراک گذاشتن توانمندی ها برای رسیدن به حالت برد-برد و رقابت زنجیره ها به جای رقابت شرکت ها را مطرح کردند و به داشتن نگاه هوشمندانه در بحث تبلیغات و انجام تبلیغات به موقع تاکید کردند.
بحث ERP و استفاده از آن برای سازماندهی منابع انسانی و مدیریت منابع سازمان در شرکت تسهیل گستر از دیگر مواردی بود که مهندس غضنفری به آن اشاره نمودند.
در خصوص صحبت های انجام یافته و فعالیت های شرکت تسهیل گستر، حاضرین در جلسه به بحث و گفتگو پرداختند. به طور مثال موضوع اعتماد سازی و جلب رضایت مشتریان از طریق تحقیقات بازار و مطالعات میدانی به عنوان اساسی ترین اقدامات لازم و عدم شناخت بازار محصول را بزرگترین چالش دانستند.
در ادامه جلسه دکتر جویبان، معاون فناوری و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تفاوت نسل ها اشاره کردند و بیان کردند که اگرچه در نسل گذشته تحقیقات جایگاه ممتازی داشت اما اکنون جوانان برای موفقیت علاوه بر تسلط به این امر نیازمند حرکت به سمت فناوری و داشتن مهارت کافی برای تجاری سازی ایده هایشان هستند و به این نکته تاکید کردند که اکنون پیشرفت علم و تکنولوژی به قدری سریع است که به جای ساعت ها باید بحث ثانیه ها را مطرح کنیم.
آقای مهندس آرش یزدانیان، کارشناس ارشد تجارت الکترونیک و بنیان گذار استارتاپ لوکوبوک استارتاپ اول برگزیده رویداد استارتاپ جاده ابریشم، شروع به فعالیت خود در این حوزه را سال ۱۳۸۶ با سایت دانلوداینا مطرح کردند و بعد از آن شکل دهی کافه قلم با ۱۵۰۰۰ مخاطب و استقبال علاقه مندان به نویسندگی و کتاب از وجود چنین شبکه ای را زمینه ساز طراحی اپلیکیشن لوکوبوک بیان نمودند. ایشان بیان کردند که نسخه اول این اپلیکشن در اوایل مردادماه سال جاری ارایه شد و نسخه IOS آن نیز اواخر بهمن قابل ارائه است. شبکه اجتماعی قدرتمند، امکان نقد و بررسی برای تمامی کتابهای معرفی شده در اپلیکیشن و از همه مهمتر بخش داستان نویسی و امکان تاثیر گذاری مخاطب در روند خلق داستان با ارائه نظرات و سهیم شدن در شکل گیری یک اثر را از جمله نقاط قوت این اپلیکیشن بیان کردند.
آقای یزدانیان در پایان صحبت هایشان ضمن آرزوی موفقیت برای استارتاپ های استان از تیم برندینگ شرکت آرتان بابت مشاوره ها و همکاری صمیمانه جهت رشد استارتاپشان تشکر کردند.
پست کتاب های کم یاب در کنار مطالب الکترونیکی، به راه انداختن چالش کتاب خوانی از جمله پیشنهادات حاضرین به این استارتاپ بودند.
آقای مهندس محمد آذری بنیان گذار استارتاپ بولتن فرهنگی هنری تبریز و ebilit نیز مطالب مفیدی را برای بهبود عملکرد ایده پردازان و استارتاپ ها ارائه و بیان نمودند که داشتن یک ایده به تنهایی به معنی خلق استارتاپ موفق نیست (توهم داشتن استارتاپ! با بنیان گذاری هوشمندانه استارتاپ تفاوت دارد.) و موفقیت بیشتر استارتاپ ها در مسیر توانمندی و علاقه مندی های افراد و با شناخت صحیح نیازهای بازار هدف شکل می گیرد. ایشان همچنین تاکید داشتند که شناسایی مشکلی اساسی و ارائه راه حل مناسب و نیز خلق و ارائه ارزش به مشتری مسأله اصلی استارتاپ هاست و کسب سود به دنبال آن اتفاق خواهد افتاد.
مهندس آذری حرکت قدم به قدم یا به اصطلاح حرکت آهسته و پیوسته به سمت هدف و بازنگری و اصلاح و بهبود مداوم را لازمه موفقیت و جلسات تقدیر و جوایزها و مواردی از این دست را باعث ایجاد غرور و حرکت به سمت شکست بیان کردند. وبسایت sivers.org و اپلیکیشن Podcast Addict از جمله منابع مفیدی بود که ایشان برای ایده پردازان و استارتاپ های حاضر در جلسه پیشنهاد دادند.