توضیحات رویداد
به بهانه هفته کارآفرینی، هفتمین نشست گپ کارآفرینی روز یکشنبه ،۲۲/۸/۱۳۹۷ با بحث و گفتگو پیرامون مکاتب کارآفرینی در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و با حضور رئیس اداره توسعه کارآفرینی آقای مهندس بلال عسگری آغاز شد.
در ابتدا به صورت نوآورانه و شیوه همیشگی جلسات آرتان، آقای دکتر کیهان ور و آقای دکتر مدرسی به ارائه تعاملی-مشارکتی این موضوع پرداخته و بحث خود را با نگاه به پنج بخش از تئوری کارآفرینی شروع کردند. پنج تئوری که با عناوین تئوری اقتصادی، تئوری منبع محور، تئوری شخصیتی و روانی، تئوری فرصت محور و تئوری اجتماع محور همراه بود. در ادامه نیز پنج خصوصیت کارآفرینان موفق از جمله: انضباط، مداومت و ایستادگی، بحث های مدیریتی و تصمیم گیری های به موقع و پذیرفتن مسئولیت آن مطرح شد.
در ادامه آقای مهندس قاسم نظامی پور بنیانگذار استارتاپی در حوزه بلاکچین از کشور استونی، در خصوص تفاوت های فاحش فضای کارآفرینی استونی و ایران صحبت کرد. عنوان شد کشور مذکور از تکاپو و پویایی بسیار بالایی برخوردار است و با وجود این که کل جمعیت این کشور از تعداد جمعیت شهر تبریز کمتر است اما همیشه و هر لحظه در هر گوشه ای از آن رویدادهای متنوع و مرتبط با کسب و کار به شکل علمی در حال برگزاری است. مالیات در این کشور برای بیزینس ها – غیر از ارزش افزوده صفر است و کل پروسه ثبت شرکت در چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد. فرهنگ کار بالا، نتورک بسیار قوی، زنان بسیار فعال و خستگی ناپذیر و قوانینی که به سرعت در حال بهبود یافتن جهت تسهیل گری در روند کسب و کارهاست از جمله امتیازات این کشور می باشد.
در انتهای این نشست، یک مسابقه ایده پردازی با تسهیل گیری دکتر مدرسی، مهندس حضرتقلیزاد و دکتر کیهان ور انجام گرفت. در این مسابقه، شرکت کننده ها به تیم های دونفره تقسیم شدند و برگه ای در اختیار هر تیم قرار گرفت. این برگه حاوی یک جدول سه ستونه و پنج ردیفه به ترتیب با عناوین: توانمندی ها (نقاط قوت،) فرصت های تکنولوژیک و تهدیدات محیطی بود. بعد از پر کردن تمامی این فیلدها تیم ها موظف بودند با گزینه اول توانمندی ها، گزینه سوم فرصت های تکنوژیک و با گزینه پنجم تهدیدات محیطی ایده پردازی نموده و محصول یا خدماتی را متناسب با این سه مورد طراحی کنند.
در نهایت، ضمن پرسش و پاسخ این نشست نیز با گرفتن یک عکس دسته جمعی خاتمه یافت.