توضیحات رویداد
پنجمین نشست گپ کارآفرینی روز سه شنبه ۹۷/۰۴/۲۶با صحبت های آقای دکتر کیهان ور در خصوص ضرورت تهیه چک لیست برای شروع و ادامه کسب و کار، تحلیل بازار و ضرورت تعریف چشم انداز برای هر کسب و کار آغاز گردید. عنوان شد که توجه به مواردی مانند: محاسبه هزینه ها، بررسی نقطه سر به سر، بررسی SWOT و… در حین شروع کسب و کار ضروری است که گاها فراموش میشود، لذا تهیه یک چک لیست از کلیه مواردی که باید در نظر گرفته شود حیاتی ست. تصور اشتباه بسیاری از استارت آپ ها این است که هرچه تولید خواهند کرد، مورد پسند و استقبال مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت، بنابراین بدون تحلیل بازار وارد عمل میشوند که این خود یکی از دلایل شکس
ت استارت آپ هاست.
همچنین در حاشیه توضیحات مربوط به شاخص ( SWOTنقاط
قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها،) به این مهم اشاره شد که شرایط فعلی ایران، پر از امکان تبدیل تهدید به فرصت است. البته با توجه به عدم نگاه سیستماتیک، کارآفرینی در فضای استارت آپی کشور، پر از چالش ها و خطرات بسیار است.
در ادامه آقای دکتر عسگری- رئیس اداره توسعه کارآفرینی اداره کار، توضیحاتی در خصوص نتایج جشنواره کارآفرینان برتر استان از جمله: رشد ٪۲۰ای در منابع انسانی و صادرات و… مطرح کردند و افزودند که: بزرگترین چالش در استان، نبود اکوسیستم استارت آپی و کارآفرینی است و فعالیت ها عمدتا بصورت جزیره ای پیش می رود. چنانچه یاد بگیریم در کنار همدیگر باشیم ایجاد شبکه های بهم پیوسته را شاهد خواهیم بود.
در ادامه جناب آقای مهندس فخیمی نماینده شرکت دانش بنیان ایفا صنعت غرب در این گپ ضمن معرفی این شرکت، بر این مساله تاکید نمود که مشخصه اصلی یک کارآفرین خستگی ناپذیری اوست و یک کارآفرین هرگز نباید نا امید شود. همچنین ایشان سوالاتی را در خصوص سلامت فضای رقابتی کشور پاسخ دادند و افزودند در صورتی که یک کارآفرین کار خود را درست و اصولی انجام دهد بالاخره خواهد توانست با شرایط خود را تطبیق دهد و با وجود این شرایط همچنان شرکت هایی هستند که به موفقیت می رسند.
همچنین در این نشست از حضور آقای دکتر ستاری- رئیس کانون کارآفرینی استان نیز بهره مند بودیم. ایشان صحبت های خود را با ترسیم یک فرآیند سه وجهی برای کارآفرینی آغاز کردند. سه وجه: عامل، محیط و فرصت. دکتر ستاری اشاره کردند که مشکلات در هر سیستمی وجود دارد و از نگاه اساتیدی که به کشورهای زیادی سفر کرده اند، ایران بهترین سیستم کسب پول و ثروت را داراست. وی همچنین با بیان صریح و دوستانه خود، کارآفرینی را برای افرادی که سخت پوست! باشند پیشنهاد داد و افزود: مقوله کارآفرینی بسان گاوبازی ست که خطرات خودش را دارد و تنها افرادی که با هنر ارتباط گیری، تیم سازی و ارتهای کسب و کار آشنا هستند در این راه به موفقیت خواهند رسید.
در ادامه، به سراغ استارت اوستا تاپ ، استارت آپی که جدیدا در استان رونمایی شده است رفتیم. استارت آپ اوستاتاپ یک سامانه آنلاین خدماتی و تاسیساتی ست که رسالت اصلی خود را در معرفی اوستاکارها به مشتریان مربوطه می داند و خدماتی نظیر لوله کشی، جوشکاری، نظافت و… ارائه میدهد. هدف این استارت آپ این است که با پیشرفت تکنولوژی، از بازار سنتی به بازار آنلاین ورود کند و عامل موفقیت طی ۲۰روز از آغاز رسمی کار خود را، کار تیمی منسجم و فرصت “احساس نیاز جامعه به این خدمات” میداند. وجود بخش های مختلف من جمله: بخش حقوقی در این استارت آپ، نیز از جمله مواردی بود که به عنوان رمز موفقیت معرفی شد.
این نشست با صحبت های سرکار خانم مهندس نورافکن از پارک علم و فناوری استان، در خصوص استاندارها و مشکلاتی که در این رابطه وجود دارد، همچنین حمایت مادی و معنوی از طرح های فن آور و بازار پسند و پرسش و پاسخ حول این محور خاتمه یافت.
به رسم جلسات کپ کارآفرینی ، عکس دسته جمعی از تمامی حضار بخش انتهایی این رویداد بود.