توضیحات رویداد
اولین نشست “گپ کارآفرینی” چهارشنبه یکم آذرماه با حضور حدود پنجاه نفر از استارتاپ ها، کارآفرینان، تولیدکنندگان، شرکت های دانش بنیان و نمایندگان نهادهای دولتی از جمله جناب آقای دکتر امامی رئیس بنیاد ملی نخبگان، آقای دکتر هاشمی اقدم رئیس مرکز رشد فناوری تجهیزات پزشکی تبریز، آقای دکتر شعاع حسنی مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آقای مهندس یوسفی مشاور امور نهادهای منطقه ویژه و با صحبت های آقای دکتر کیهان ور مسؤول راه اندازی مرکز نوآوری و شتاب دهی آذربایجان(منشأ) در خصوص اکوسیستم کارآفرینی و نقش هر یک از عناصر آن و همچنین نحوه مدیریت کارآمد استارتاپ ها و مجموعه های کارآفرین از جمله روش های جذب سرمایه نظیر Crowd funding (سرمایه جمعی) و با تاکید به اهمیت مالکیت معنوی یک مجموعه آغاز گردید.
* جناب آقای دکتر امامی، رئیس بنیاد ملی نخبگان در طی صحبت هایی که داشتند به لزوم ایفای نقش هدایگری دولت اشاره نموده و ارتباط کارآفرینان با واحدهای تحقیق و توسعه بخش خصوصی را ضروری دانستند و همچنین تاکید نمودند که ایده های استارتاپی باید براساس نیازهای صنعت و در ارتباط با چالش های بخش خصوصی شکل گیرند، ایشان ضمن ابراز خرسندی از شکل گیری این رویداد قول همکاری همه جانبه با این فرایند را دادند.
* سپس سرکار خانم مهندس سولماز حضرتقلی زاد، مدیرعامل شرکت خدمات ایده تا پدیده “آرتان” و ایده پرداز تشکیل جلسات گپ کارآفرینی به تشریح اهداف این گپ و خروجی های مورد انتظار پرداختند.
در ادامه کارآفرینان و تیم های استارتاپی در خصوص چالش های موجود بر سر راه کارآفرینی و ارتقای کسب و کار در سطح استان و کشور به بحث و تبادل نظر پرداختد که از جمله چالش های مهم مطرح شده در این راستا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* آقای مهندس آرش مدرسی مدیر استارت آپ سیمرغ به چالش های فرهنگی موجود و لزوم آموزش عناصر اکوسیستم اشاره نموده و ایجاد مراکز تحقیق و توسعه مشترک و خوشه بندی این مراکز را پیشنهاد دادند.
* آقای دکتر ناصر فرج زاده مدیر استارتاپ شفاداک دیدگاه سنتی برخی مدیران میانی سازمان هاو عدم آشنایی کافی آن ها با فرآیندهای فناورانه و نیاز لازم به آموزش مناسب مدیران در چنین مواردی را مطرح نمودند.
* آقای مهندس قادر صادقی مدیر استارتاپ رایچت ضعف کار تیمی را به عنوان چالشی مهم مطرح نموده و به لزوم تقویت همکاری ها برای رشد و شادابی اکوسیستم کارآفرینی اشاره کردند.
* آقای مهندس زرندی مؤسس استارتاپ کشت کالا به لزوم توجه به اقتصاد غیر نفتی به خصوص حوزه کشاورزی تاکید داشتند.
* آقای مهندس کرم نسیمی مدیر شرکت پایا طولانی بودن فرآیندهای گرفتن مجوزها، اخذ استانداردهای لازم، ثبت شرکت و ثبت اختراع و همچنین عدم مطالعه دلایل شکست استارتاپ ها و نداشتن بازخورد مناسب را به عنوان چالش مطرح نموده و نمایشگاه ها را فرصت خوبی برای شبکه سازی و جذب حمایت ها و همکاری های لازم دانستند.
*آقای مهندس حسینی مدیر استارتاپ وای فای کلاب به دست و پاگیر بودن برخی قوانین و عدم ثبات قوانین، اینترنت گران و ناپایدار و عدم بها دادن به ارزش داده ها و همچنین به مشکل خدمت نظام وظیفه بسیاری از استارتاپ ها و اینکه در تعریف دانش بنیان بودن نمی گنجند و باید جهت داشتن حمایت هایی از این قبیل رایزنی های لازم صورت گیرد اشاره کردند.
* آقای مهندس علیرضا غضنفری مدیر شرکت تسهیل گستر عدم آمادگی محیط و مناسب نبودن بستر لازم از جمله عدم اعتماد کافی بین اعضا در فضای کارآفرینی استان و چالش های اقتصادی را مطرح نمودند.
* آقای مهندس پویا مطیع نوآور مدیر شرکت دنیای سبز به لزوم تعریف ساز و کارهای لازم برای تسهیل ارتباط نهادهای دولتی و بخش خصوصی تاکید کردند.
* آقای مهندس مصطفی افشار فرد مدیر شرکت رویال پلاس آذر از دید یک تولید کننده همکاری ضعیف متخصصان و صاحبان دانش در بخش تحقیق و توسعه را مطرح کرده و به عدم احساس امنیت در خصوص فناوری و فرمولاسیون ها اشاره کردند و وجود نهادهای حامی از جمله بنیاد برکت را ضروری و سودمند دانستند.
*خانم تقی زاده مدیر شرکت ساتراپ تدمد به مشکلات موجود در راستای اخذ مجوزهای لازم و طی فرآیندهای آزمایشگاهی لازم اشاره کردند.
* در ادامه خانم مهندس دلجوان، رئیس دپارتمان برندینگ شرکت “آرتان” به تشریح مزایای دانش بنیان شدن در روند سرمایهگذاری شرکت ها اشاره نمودند.
* گفتگو با جناب آقای مهندس یوسفی مشاور امور نهادهای منطقه ویژه ربع رشیدی در رابطه با مشکلات فرهنگی اکوسیستم در خصوص پذیرش نوآوری و حمایت از افراد خلاق و طولانی و پیچیده بودن برخی روال های اداری و قول ایشان به حمایت از استارتاپ ها جهت اخذ مجوز ها و استانداردهای لازم ادامه یافت.
*این گپ در نهایت با جمع بندی توسط دکتر کیهان ور و توضیح چگونگی برگزاری جلسات آتی خاتمه یافت.